Wie is Lennie?

Aquarelleren is mijn passie. Laat het water het werk doen.

soms moet een cursistenwerkstuk een beetje 'gered' worden
soms moet een cursistenwerkstuk een beetje 'gered' worden

Na jaren werken in het bedrijfsleven en het buitenland heb ik me in 1974 aangemeld voor de avond-opleiding decoratief tekenen en schilderen aan de KABK in Den Haag.  Na het behalen van het diploma hiervoor in 1979 en de met goed resultaat gevolgde pedagogisch/didaktische opleiding CPDB in Rotterdam ben ik in 1980 gaan lesgeven bij de toenmalige Vrije Akademie in Leidschendam en het Kreativiteitssentrum in Zoetermeer.

 

Waar eerst lithografie (steendrukken) mijn voorkeur had ontstond langzaam de passie voor het aquarelleren, dat directer  en minder afstandelijk is dan het werken op steen. Veel jaren heb ik aquarelles gegeven aan beginners en gevorderden alsook korte workshops Engelenbeleving en Chakra schilderen bij het CKC  in Zoetermeer.

 

Aquarelleren is een uitdagende techniek met vele mogelijkheden waarbij het de kunst is om het water het werk te laten doen en zo min mogelijk te willen sturen.

In mijn werk probeer ik verschillende aquarel technieken uit, die dan weer doorgegeven worden aan cursisten.

 

Mijn werk is te zien bij de Kunstsuper aan het Agathaplein te Delft, de leukste kunstwinkel van Nederland.